WijnbouwerTenute Lombardo

Sicilië - Italië

Wat meer informatie over 'Tenute Lombardo'

Tenute Lombardo is gelegen in een prachtig, heuvelachtig landschap op 600m boven de zeespiegel. Ze bezitten hiermee een van de hoogstgelegen wijndomeinen van Sicilië, wat ze fier accentueren door aan hun witte en rode wijn de toevoeging ‘Altura’ te verschaffen (Nero d’Altura en Bianco d’Altura).

Het zicht is hier magistraal en bij mooi weer kan je een groot deel van Sicilië overzien, van de hoge bergen van Madonie in het noordoosten over de Monte Cammarata in het Sicani-gebergte in het noordwesten tot de zee van Licata in het Zuiden.

Gianfranco en Roberto Lombardo zijn de derde generatie die dit prachtige wijndomein weer nieuw leven inblazen. Er wordt voor niet minder dan de top van Sicilië gegaan en hun wijnen zijn dan ook ware juweeltjes te noemen.

Door hun hoge ligging, grote afstand tot de zee en strenge productienormen spreiden ze een ongekende levendigheid en structuur tentoon die in dit hete en droge klimaat vrij uitzonderlijk is. ’s Nachts en in de winter kunnen de temperaturen echter stevig zakken en verschaffen ze de druivelaars een betere ontwikkeling en langere bloeitijd.

De wijnen etaleren dan ook een evenwicht en spanning die in deze contreien moeilijk te overtreffen valt. Nero d’Avola en Catarratto zijn hier de meest verbouwde soorten.

Logo van Tenute Lombardo

Waarom je Tenute Lombardo echt in huis wil hebben

De wijnen etaleren een mooi evenwicht en spanning die moeilijk te overtreffen valt.

Tenute Lombardo bezit de hoogstgelegen wijndomeinen van Sicilië wat ze fier accentueren.

Tenute Lombardo's wijnen winnen regelmatig awards en prijzen!

De wijnen van Tenute Lombardo zijn ware juweeltjes!

De wijngaarden van Tenute Lombardo in Sicilië

Het terroir

Het klimaat is typisch voor het centrum van Sicilië en is heet en droog, vooral tijdens het groeiseizoen. Door de hoogte kan het 's nachts en in de winter sterk afkoelen wat het rijpen van de druiven ten goede komt. Zowel aroma's als structuur van de wijn hebben hier baat bij.

De ondergrond

Wijngaarden in het centrum van Sicilië op een hoogte van 580m met kalk en klei bodems.

Wijnbouw in Sicilië

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is een fascinerende en betoverende wijnregio in Italië. Met zijn rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en diverse culinaire tradities, heeft Sicilië veel te bieden aan wijnliefhebbers en reizigers.

De wijnbouw op Sicilië heeft een oude oorsprong, die teruggaat tot de tijd van de Grieken en Feniciërs. Het eiland heeft een verscheidenheid aan microklimaten, van kustgebieden met een mediterraan klimaat tot hoger gelegen gebieden met een koeler klimaat.

Deze diversiteit stelt Sicilië in staat om een breed scala aan druivensoorten te verbouwen en een indrukwekkende verscheidenheid aan wijnen te produceren. Sicilië staat bekend om zijn inheemse druivensoorten, zoals Nero d'Avola, een robuuste rode druif die diepe, kruidige wijnen voortbrengt.

Andere inheemse variëteiten zijn onder andere Frappato voor fruitige en elegante rode wijnen, en Grillo en Catarratto voor frisse en aromatische witte wijnen.

Sfeerbeelden van
Tenute Lombardo